Συνεργάτες της Σχολής

Το προσωπικό της Σχολής αποτελείται από νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, και παιδαγωγούς άλλων ειδικοτήτων, ειδικά εκπαιδευμένους από την κ. Μαρία Ζαφρανά. Η σχολή ακολουθεί τις αρχές και τις κατευθύνσεις που υποστηρίζει στο έργο της η κ. Μαρία ΖαφρανάΚαθηγήτρια Ψυχολογίας στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κ. Μαρία Ζαφρανά με βιβλία και μελέτες της που αφορούν κυρίως τις επιπτώσεις των επιστημονικών ανακαλύψεων των Νευροεπιστημών (δηλ. των επιστημών που ασχολούνται με τη μελέτη του εγκεφάλου), αλλά και με την πολυετή πορεία της στο χώρο της εκπαιδευτικής θεωρίας και πράξης, διαμόρφωσε μια εκπαιδευτική προσέγγιση για τη βαθμίδα της προσχολικής ηλικίας, που είναι, τουλάχιστον για την Ελλάδα, πρωτοποριακή και που η αξία της αναδεικνύεται από την ποιότητα των αποφοίτων της Σχολής μας.

O κ. Χρήστος Ερκέκογλου διδάσκει μουσική ακολουθώντας το σύστημα Orff. Το σύστημα Ορφ είναι μια πολύπλευρη μουσικοπαιδαγωγκή μέθοδος. Με τη βοήθειά του, τα παιδιά θα ανακαλύψουν μια ευρεία σειρά δεξιοτήτων. Αυτές οι δεξιότητες έχουν σκοπό να γνωρίσουν στα παιδιά τις τέχνες, να τονώσουν την αυτοεκτίμηση τους, να βελτιώσουν γνωστικές, γλωσσικές ικανότητες και να δημιουργήσουν μια συναρπαστική σχέση με το δάσκαλο και τους φίλους τους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όργανα του συστήματος Orff (woodblocks, τρίγωνα, κουδούνια, καστανιέτες), να κάνουν την πρώτη γνωριμία τους στο μουσικό λεξιλόγιο, να τραγουδήσουν, να χορέψουν. Προοδευτικά μαθαίνουν να παίζουν μεταλλόφωνο, ξυλόφωνο και φλογέρα.

Η κ. Μαίρη Μακρή, καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας που μεγάλωσε στις Η.Π.Α και προσεγγίζει τη γλώσσα μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, το κουκλοθέατρο και τον χορό.